logo
hypnose opleiding

Stop met het saboteren van jezelf

Je kiest voor directe hypnose omdat je van je probleem af wilt

Directe hypnose is dé hypnosetherapie waarbij je probleem heel snel is opgelost. Vaak gaat dat al in één sessie.  Dat kan zo snel gaan omdat je zelf tijdens een diepere hypnose direct bij het issue kan en het daardoor gelijk kan wegnemen. Je wilt het immers al zo lang.  En ja je doet het zelf. Als hypnotiseur ben ik jouw gids. Na de sessie je je niet alleen de wil en motivatie, je hebt ook de mindset. En daar gaat het om. 

In feite saboteer je jezelf en zit je jezelf in de weg. Je merkt dit als je wilt stoppen met gedrag wat je als vanzelf doet. Je merkt het ook als je iets wilt doen wat je niet zomaar vanzelf durft en wat je spannend vindt. Vaak vraag je je af wat een ander ervan vindt.

Ook chronische klachten hebben hun oorsprong in iets in jezelf. Iets waarvan je je eigenlijk niet bewust bent en artsen weten niet wat ze ermee aan moeten. Directe hypnose is een uitkomst waarvan je nu misschien nog niet weet wat een mooie verandering dit inhoudt in jezelf. Zelf gekozen gedachten en geen saboterende gedachten uit het verleden. Het is een bevrijding.

afbeelding

Je vaste patronen hebben een beschermingsfilter

De patronen in het onderbewuste hebben een beschermingsfilter. Zo ook het patroon van lopen, fietsen en schrijven. Je hoeft er niet zo over na te denken. Pak je de fiets dan stap je gewoon op en je fietst weg. Het is een patroon wat goed verankerd zit en het gaat gewoon automatisch. Het beschermingsfilter zorgt dat je het gewoon weet en dat de informatie in het patroon niet veranderd. Reuze handig en je hoeft er niet over na te denken.

Hypnose vermijdt het beschermingsfilter

Door de directe hypnose is het brein in een hypnotische staat, een compleet ontspannen staat. Zo ontspannen als bewust niet mogelijk is. Door deze heerlijk ontspanning is die stroom van gedachten de vicieuze cirkel stil. Het brein ontspant zoals toen je een klein kind was en het beschermingsfilter staat uit.

Suggesties die door de hypnotiseur worden gedaan zullen door hypnose ongehinderd het onderbewustzijn bereiken en als “waar” aangenomen worden. Deze suggesties kunnen alleen door jouw onderbewustzijn worden geaccepteerd als jij zelf ook bewust achter deze suggesties staat. Zodra je onderbewustzijn een nieuw idee accepteert, accepteer je het automatisch ook op een bewust niveau.

Het moeten voor jou aanvaardbare suggesties zijn. Concreet betekent dit dat als jij bewust besluit om bijvoorbeeld niet meer te roken, de hypnotiseur jouw vermijdingsstrategie kan omzeilen zodat jouw onderbewuste dit als waarheid wilt accepteren. Je neemt dus altijd een bewuste beslissing en jouw medewerking en motivatie speelt wel degelijk mee.

Interview SKS FM Wat is hypnose

Wat als je gedachten je saboteren?

Even een korte uitleg dus! We hebben allemaal gedachten en veel van die gedachten zijn terugkerende gedachten. Het is niet zo dat al deze gedachten nuttig zijn en soms werken ze je zelfs tegen. Als je gedachten hebt dat je er niet toe doet, dat je het niet kan, angstig bent of onzeker dan is dat een gedachte die niet goed voor je is en die gedachten leidt ertoe dat het je waarheid wordt en dat je je gedachten volgt. Deze gedachten zijn er tenslotte zo vaak dat je er niet omheen kunt en soms kun je zelfs denken dat er dan wel een kern van waarheid in zit. Deze gedachten zitten goed verankerd in een patroon en je kunt er niet bij. Het beschermende filter laat geen andere gedachten toe dan de gedachten die al in het patroon zitten.

Spreuken en sprookjes

Ken je spreuken? Eerlijk gezegd helpen spreuken je nooit. Spreuken als “als je voor een dubbeltje geboren bent, word je nooit een kwartje” is zomaar een voorbeeld. Maar goed, even terug naar het verhaal. Er is vast wel een moment geweest dat je iets niet kon, angstig was of misschien is je vertelt dat je het niet kon of bang moest zijn. Maar dat betekent niet dat het nu nog zo is, alleen die gedachten houden je tegen om anders te doen. 

Geloof jij je gedachten over jezelf? 

Je gedachten vertellen je niet altijd de waarheid. Je gedachten vertellen je dingen op basis van je verleden. Alles wat je hebt gehoord, geleerd en gezien is opgenomen in je brein en automatisch worden er patronen gevorm van de informatie die binnenkomt. Dat is handig. Als je leert lopen en fietsen hoef je er niet meer over na te denken. Heb je wel eens het gevoel dat je niet wordt gehoord of dat je iets niet zo goed kan dan voel je daar iets over. Die emotie die je voelt zorgt ervoor dat patronen snel worden gevormd. Je hebt er dan misschien nog niet zoveel last van, maar iedere keer dat je een negatieve gedachte hebt groeit het patroon. Zo kun je allerlei patronen ontwikkelen en patronen over jezelf zijn helaas vaak negatief. Dat komt door de emotie die ermee gepaard gaat. Denk jij wel eens dat een ander het beter kan, leuker is, slimmer is en veel beter overkomt dan jij?

Dat is een negatieve gedachte die niet waar is, maar doordat je brein je deze emotie zo vaak laat herbeleven gelooft je brein dit, ook al is het niet waar. Dus misschien kun jij iets heel erg goed, maar blijft je brein herhalen dat je het niet goed doet. 

Hoe kom jij zo goed in je vel Monique? Een interview door Iki Gai.

Kies je hypnose therapeut zorgvuldig uit

Regelmatig ga ik naar een beurs. Even in gesprek met anderen en het is gewoon een leuk dagje uit. Mijn doel op zo’n dag is om zoveel mogelijk mensen te informeren wat hypnose therapie is.

Laatst sprak ik op een beurs een vrouw van eind 20 en zij vertelde mij dat zij ook hypnotherapie volgde. Het woord volgde verraste mij dus ik vroeg wat zij bedoelde.

Ik krijg al meer dan 2 jaar hypnotherapie zei ze. Oh, jee zei ik “heb jij dan zoveel klachten? “. Maar het bleek om 1 klacht te gaan en na een uitgebreide intake heeft zij nu wekelijks hypnosetherapiesessies en dat al 2 jaar. De klacht was nog niet verholpen.

Ik vertelde haar dat ik haar in 1 sessie van haar klacht af kon helpen. Zij durfde het niet aan. Ik ben daar al 2 jaar in behandeling en ik maak wel al stappen hoor. En wat als jouw sessie niet werkt? Dan verpest ik het misschien hiermee. Tja, daar kon ik niet tegen op. Ik probeerde het wel hoor.

Wat vind je van 1 sessie van €175 tegen 104 sessies van €105?
Hmm, €175 is toch wel duurder dan wat ik betaal was de reactie van deze jonge vrouw.
2 jaar lang hypnotherapie is 2 x 52 weken x €105 en dat is nog altijd  €10.920,-

En het probleem is er nog steeds

Ik ben dan stil van verbazing 🙄

Een review van Joke

Ik was bang voor hypnose en de sessie, maar ik heb me druk gemaakt om niks. Letterlijk om niks. De sessie was zo ontzettende ontspannend. Mijn hoofd was gewoon rustig en kalm. Dit had ik nog nooit eerder ervaren. Ik wilde af van pijn, chronische pijn die ervoor zorgde dat ik de hele dag moest hoesten. De dokter kon niks vinden. Jaren ben ik naar ziekenhuizen geweest, ook voor een second opinion. Niet aan mijn longen en niet aan mijn keel, maar ik bleef hoesten en mensen in mijn omgeving maakten zich zorgen dat ik erin kon blijven. Zo erg was het. Ik werd er zelf ook heel moe van. Ik had het al jaren en eigenlijk was ik op. Ik maakte me er ook zorgen over, maar de dokter zei dat ik er maar mee moest leren leven. Monique heeft in één sessie de hoest weggenomen. Echt direct weg was het. Het is ook weg gebleven. Al maanden is het weg. Ik krijg meer energie, heb geen angst meer en onzekerheid en ik vertrouw op mijn lichaam en voel me zoveel beter. Ik kan nog altijd niet begrijpen dat het zo gemakkelijk was om dit probleem waar ik al jaren mee liep op te lossen. Maar ik geniet er elke dag van en ben Monique zo dankbaar. Vond ik het duur? Eerst wel. Ik dacht best veel geld. Maar een nieuwe jas en trui kost net zoveel dacht ik. Ik probeer het gewoon. Het is de beste besteding geweest in mijn leven. Het hoesten en de onzekerheid over mijn gezondheid zijn gewoon weg en weggebleven. Joke

Monique op LinkedINMonique op Facebook

Contact informatie


Peppelkade 48
3992 AK Houten

info@hypnosecentrumutrecht.nl06 39142366
logo
logo
logo
Built by MDDD © 2024